• LinkedIn
  • Subcribe to Our RSS Feed

Как отстояваме демокрацията днес – покана за 8-мия семинар на Школа за демокрация

Семинар на Школа за демокрация

26-27 октомври 2013 г.

София

На 26 и 27 октомври 2013 г. в Essence Center, София ще се проведе семинар на ШКОЛА ЗА ДЕМОКРАЦИЯ. Той ще е под наслов „Как отстояваме демокрацията днес?” и се организира с любезното съдействие на фондация „Конрад Аденауер”.

За пореден път ШКОЛА ЗА ДЕМОКРАЦИЯ ще събере специално поканени млади хора с активна гражданска позиция – студенти и работещи млади хора от различни професионални направления. Те ще дискутират с утвърдени политици, политолози, журналисти, културни дейци и дипломати по въпросите на демокрацията. Сред темите и лекторите са:

„Избори, ново правителство, ново протестно движение. Какво следва за демокрацията в България?” с лектори Мария Капон (инициатор на комитета срещу АЕЦ „Белене” при Референдума през 2013 г. Председател на ПП Единна народна партия) и Стоян Радев (режисьор на сериала „Четвърта власт”. Участник в протестите.);

„Преобразуването на авторитаризма в Европа. Актуален политологически и социологически анализ” с лектор социологът от Германия Вулф Броке;

„Функцията на свободната наука за демокрацията. Демокрацията в Европейския съюз” с лектор доц. Светослав Малинов – политолог и преводач, доцент по история на политическите идеи. Депутат в Европейския парламент.

„Силата на словото и неговото въздействие върху обществото и политиката” с лектори Даниела Горчева (издател и редактор на списание „Диалог“) и Бойко Станкушев, журналист.

В неделя Школа за Демокрация ще продължи с лекция и дискусия на тема: „На границата на Трета световна война ли сме? Ако да – какво може да направи Европа срещу това?” с лектор Весела Чернева – старши анализатор в Европейския съвет за външна политика.

В програмата са предвидени и неформални занимания с ролеви игри и работа по групи по предварително зададена тема „Моята родина. Моят свят. Моето бъдеще. Така искам да живея!”.

„За демокрацията трябва да се прави нещо повече от това само да избираш и управляваш. Идеята и духът на обучението в ШКОЛАТА ЗА ДЕМОКРАЦИЯ е да издигне политическата култура на младите хора и да създаде смелост те да се ангажират с демокрация – в и извън партиите”, казва идейният вдъхновител на Школата г-н Вулф Броке.

 

Участието в семинара е с предварителни покани!

Leave a comment