• LinkedIn
  • Subcribe to Our RSS Feed

Дискусионен форум под наслов “Идеите – това сме ние”

окт 12, 2012   //   by Школа за демокрация   //   Участия  //  Няма коментари

ще бъде организиран от  неправителствената организация “Обединени идеи за България” от 3-ти до 6-ти септември 2012 г. в Софийския университет

Над 150 студенти от страната и чужбина ще имат възможност да обсъдят ключови въпроси с изтъкнати журналисти, културолози, образователни експерти, политици и учени, сред които: Евдокия Манева – зам.-министър на околната среда и водите, бившият зам.-министър на труда и социалните грижи – Минчо Коралски, доц. д-р арх. Йорданка Кандулкова – един от водещите експерти в областта на недвижимото културно наследство, Камелия Иванова – редактор на сп. Forbes в България, един от основателите на група “Трансформатори”, Валери Гюров, проф. Румен Ценов – извършвал ядрени изследвания в CERN, Нешка Робева, носителят на голямата награда за млади учени Питагор (2011 г.) – д-р Милен Георгиев, проф.дикн Стоян Денчев – ректор на УниБИТ, изпълнителият директор на “Икономедиа” АД – Бисер Боев и др.

В дискусиите ще се обсъждат актуални проблеми в сферата на здравеопазването, науката и културата, спорта, екологията и опазването на околната среда, образованието, икономиката, труда и социалната политика. Участниците ще бъдат разделени на екипи и ще имат възможност да предложат идеи за решаване на съществуващите проблеми под формата на проект. Спечелилият най-много положителни отзиви проект ще бъде реализиран в следващите 3 месеца.

Сдружение „Школа за демокрация“ е партньор на организаторите. В конференцията ще вземат участие Бистра Иванова – в комисията по образование и Кристиана Маринова – в комисията по здравеопазване. Повече за конференцията можете да научите от сайта на организаторите.

Leave a comment